6 Praktische Tips voor Beste Markten van Cusco

11 Apr
2,638
Views
0 Kommentaars
6 Practical Insights to the Best Markets in Cusco
Tuesday April 11, 2017 - Gepost door in de categorie Shopping, Travel Tips

6 Praktische Tips voor Beste Markten van Cusco

De kleurvolle markten in Peru zijn een typisch en belangrijk onderdeel van de Peruaanse cultuur. Ze zijn dan ook zeker een bezoekje waard en de meeste reizigers in Peru lopen dan ook graag even over de lokale markten.   Maar je moet natuurlijk wel weten waar de leukste en ook de ‘veiligste’ markten zijn, waar je lekker rond kunt kijken, bijzondere locale producten kunt zien – en eventueel zelfs kunt proeven –  en waar je voor een leuk prijsje wat leuke spullen kunt kopen.

Afhankelijk van de omvang van de markt kun je kraampjes vinden met grote variëteiten van (exotisch) fruit, groenten, en vlees. Vele markten spreiden zich ook uit tot buiten aan het winkelcentrum. Het aanbod van lokale producten is groot, je kunt er lekker ontbijten of lunchen en je kunt er ook mooie souvenirs kopen!  Vaak wordt er door de locals ook gegeten op de markt, er is een grote afdeling met typische locale gerechten en fruitsappen.

Voor de reizigers in Cusco hebben we deze kleine gids samengesteld de 3 populairste markten van Cusco, en met 6 Praktische Tips voor Beste Markten van Cusco!

 

Practical Insights to the Best Markets in Cusco

 

 1. San Pedro markt of Mercado Central de San Pedro
  Dichtbij de Plaza San Francisco in Cusco, wanneer je de boog naast de kerk van Santa Clara passeert, vind je de ambachtelijke markt van Cusco. Deze markt heeft in een korte tijd de status van grote toeristenattractie bereikt. Je kunt er fruit, groenten, verse sappen, kaas, souvenirs en nog veel meer vinden!
 2. San Blas markt
  Vlakbij Calle Lucrepata en Plaza San Blas.
  Het is een kleinere markt waar je ook fruit, groenten, kaas, vlees en verse sappen kunt vinden. Op zaterdag is er op het San Blas Plein vaak een leuke kunstmarkt te vinden waar je originele Peruaanse souvenirs kunt kopen.
 3. Wanchaq markt
  Bij Avenida Tullumayo (de straat parallel aan Avenida del Sol).
  Het is een grote markt waar je niet alleen groenten, fruit, kaas en vlees kunt vinden, maar ook kleding, keukengerei en eigenlijk alles wat je maar nodig hebt!

 

Met de volgende dingen moet je zeker rekening houden wanneer je een bezoekje brengt aan een van de markten in Cusco; hier heb je 6 praktische inzichten in de beste markten van Cusco!

 

Tip 1

Regel nummer 1 voor shoppen in Peru: koop niet meteen het eerste artikel dat je ziet! Vooral in de markten zul je geconfronteerd worden met een overweldigend aantal producten. In veel gevallen zul je zelfs hetzelfde artikel in kraampjes vinden die gewoon naast elkaar staan! Al is het een typische wollen trui, fruit of pannen, er zal nooit maar één kraam zijn die het product heeft dat jij graag wilt. De meeste verkopers zullen je in het begin een relatief hoge prijs geven wanneer je het ze vraagt. Dit is niet onvriendelijk bedoeld – het is normaal om in Peru af te dingen! Leg het artikel terug, laat zien dat je niet geïnteresseerd bent en loop door; kijk naar wat de verkoper in de volgende kraam je aanbiedt. Kijk goed rond in de hele markt voordat je iets koopt, en als je geen leuker artikel vindt of voor een lagere prijs, keer terug naar de eerste kraam. De verkopers zullen meestal de prijs verlagen wanneer ze zien dat je hun kraam verlaat, of ze zullen het doen wanneer je terugkomt, dus ga gewoon voor de laagste prijs die je krijgt aangeboden en maak een deal! 🙂

Tip 2

Let op je eigendommen: Vanwege Cusco’s groeiende reputatie als toeristenattractie kan het in de San Pedro markt heel erg druk worden. Kijk uit voor zakkenrollers! Je raakt heel gemakkelijk enthousiast door de levendigheid en de nieuwe dingen die je er ziet, en je wilt natuurlijk foto’s maken en genieten van de sfeer. Helaas zijn er mensen die gebruik maken van deze afleiding en onwetendheid, en ze maken van toeristen hun doelwit en bestelen hen. Let dus goed op je waardevolle spullen zoals je camera, mobiele telefoon en je tas. Het is het makkelijkst om je camera voorop te dragen waar het zichtbaar is, en het is ook een goed idee om een geldriem te dragen of een jas met zakken aan de binnenkant voor je geld en mobiele telefoon. Neem je originele paspoort niet mee! Neem in plaats daarvan altijd een papieren kopie mee en laat je paspoort achter in je kamer of veilig in een kluis.

Tip 3

Je zult goed verrast zijn wanneer je ziet dat je werkelijk alles kunt vinden in de lokale markten! Afhankelijk van de omvang bieden verschillende markten je een grote variëteit in producten aan: de San Pedro markt is de grootste in het centrum van Cusco en heeft een grote selectie aan kleding, souvenirs, keuken- en kookgerei en nog veel meer naast de gewone boodschappen die je er kunt doen. San Blas is kleiner en erg charmant, en hier zul je fruit, groenten en andere producten vinden. Wanchaq, aan de andere kant, is de perfecte plaats om rond te kijken en je tussen de lokale bevolking te mengen. Deze markt biedt ongeveer dezelfde producten aan als San Pedro, maar het is minder toeristisch. Je zult verrast zijn door alle dingen die je in en rondom de markten kunt vinden, producten die je in het begin niet meteen ziet! Al ben je op zoek naar schoenveters, USB-sticks, verjaardagskaarsjes, Tupperware of nagellak, je bent op de juiste plek!

 

Practical Insights to the Best Markets in Cusco

 

Tip 4

Een kleine waarschuwing: de markt is waar de lokale bevolking haar inkopen doet. Voor veel reizigers kan het bezoeken van een lokale markt een verrassende ervaring zijn, want je kan er o.a. ook rauw vlees kopen. Voor veel inwoners van Cusco is het niet gebruikelijk om naar een supermarket te gaan en er vlees te kopen in nette verpakkingen; in de markt wordt het meteen voor je gesneden en aan je verkocht. Dit is niet de meest hygiënische manier om vlees te verkopen, maar het is wel een hele praktische manier. Schrik niet van het rauwe vlees dat je om je heen ziet (maar we adviseren je wel om voorzichtig te zijn met het kopen en het consumeren ervan).

Tip 5
Vergeet niet om een herbruikbare tas mee te nemen! Op deze manier bespaar je plastic. Het is heel gebruikelijk voor de lokale bevolking om hun eigen (herbruikte) plastic tassen mee te nemen. Als je eenmaal iets hebt gekocht in Peru heb je al je eigen tas om mee te beginnen! Dus probeer om het plasticverbruik zo minimaal mogelijk te houden tijdens je verblijf door je eigen plastic tas(sen) te hergebruiken!

 

Tip 6

Als laatst…
…. De meeste reizigers in Peru willen heel vaak graag een zachte alpaca trui kopen met het traditionele ontwerp! Als een verkoper jou ‘’baby alpaca’’ wol aanbiedt, hoef je je geen arme baby alpaca voor te stellen die aan het bibberen is van de kou omdat ie pas een scheerbeurt heeft gehad. Baby alpaca wol komt van de eerste scheerbeurt van het dier, of van het nieuwe haar dat is gegroeid tijdens het nieuwe seizoen, dat komt van rondom de nek, wat de meest zachte plek op het lichaam van het dier is.

 

Meer lezen?

 

Ben je een reis naar Peru aan het plannen? Kom je naar Cusco?

Our trip counselors helpen je graag, je kunt altijd contact op nemen voor advies over Cusco Tours

of Machu Picchu Tours. Vergeet niet dat je de Inca Trail al maanden van te voeren dient te boeken.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*