Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

2145 views

6 Praktische Tips om de Salkantay Tocht in Peru Te Overleven

Practical Tips for Surviving the Salkantay Trek in Peru

De Salkantay Tocht naar Machu Picchu is een grootse tocht naar de wereldberoemde Inca Ruine in Peru. Sommigen kiezen voor deze Salkantay Trek, als de welbekende Inca Trail in Peru is uitverkocht (wat helaas best vaak voorkomt). De Salkantay tocht is dan een perfect alternatief hiervoor. Lees daarom onze 6 praktische Tips Salkantay Tocht.

De intensiteit van de Salkantay Trek is door experts beoordeeld op moeilijkheidsniveau van 3-4 op een schaal van 7. Dus als je lichamelijk gezond bent, is er geen speciale training nodig voor deze tocht. Een paar dagen voor het begin van jouw tocht door het Andesgebergte zal je gids je de meest belangrijke informatie geven tijdens een speciale uitleg, en je zal ook geïnformeerd worden over essentiële dingen die je absoluut moet meenemen. Zorg wel dat je geacclimatiseerd bent.

Maak je je zorgen over hoe moeilijk het is? Reizigers in Peru vertellen dat het iets zwaarder is dan de klassieke Inca Trail, maar zeer zeker de moeite waard! Het uitzicht is adembenemend en met deze 6 Tips om de Salkantay Tocht in Peru te Overleven, hoef je je helemaal geen zorgen te maken!

Salkantay trek distances

6 Praktische Tips  Salkantay Tocht

1. Je rugzak inpakken

Afhankelijk van de touroperator en de prijs die je betaalt voor de Salkantay Trek, kun je een duffle bag van ongeveer 5 of 6 kilo afgeven aan de paardrijders, zodat zij die gedurende de eerste drie dagen voor je kunnen dragen. In deze rugzak doe je de spullen om mee te kunnen slapen en voor activiteiten zoals zwemmen in de warmwaterbronnen.

Salkantay trek Packing your backpack

In je tweede rugzak, voor overdag, doe je andere belangrijke spullen zoals:

  • water
  • een regenjas
  • je camera
  • een zakmes
  • handschoenen
  • kleine snacks
  • een hoofdtelefoon
  • zonnebrandcrème
  • een zonnebril
  • nog wat andere lichte spullen voor jezelf

Handige Tip:

Neem een multifunctionele jas mee, want het weer kan om de haverklap veranderen. Ik raad je aan een jas mee te nemen die beschermt tegen de regen èn tegen koude temperaturen.

2. Geen haast!

Dit is jouw vakantie en jouw eigen vrije tijd! 🙂 Daarom moet je je niet haasten en goed de tijd nemen om te genieten van de prachtige Peruaanse natuur. Het landschap is adembenemend en elke dag wordt ervoor gezorgd dat alle hikers genoeg tijd hebben om de natuur te bewonderen, zelfs voor de hikers die wat langzamer zijn. Benader de Salkantay tocht als een avontuurlijke activiteit! Op deze manier is het veel meer een leuke ervaring en zie je het minder als een uitdaging.

Salkantay trek dont rush

Handige Tip:

Maak je je zorgen over de hoogteligging gedurende de Salkantay tocht? Acclimatiseren -aanpassen aan het klimaat en de hoogte- is dé oplossing. Lees er meer over in onze blog How to Combat Altitude Sickness while Traveling in Peru.

3. Gebruik het laagjessysteem

Draag je kleding in lagen om warm te blijven en ook om gewicht te sparen in je rugzak. Het is aangeraden om thermokleding te dragen, want deze kleding geeft je warmte en koelt je af op de juiste momenten. Je krijgt het sneller heet in kleding van katoen en je gaat er sneller in zweten na een paar uur lopen. Plus, het kost meer tijd om kleding van katoen droog te krijgen.

Salkantay trek Use the layer system

4. Pas op voor zandvliegjes!

Op de derde dag arriveer je op het warmere en meer tropische kampeerterrein van Santa Teresa. De warmwaterbronnen zijn een populaire bestemming voor wandelaars die goed willen ontspannen na zoveel gelopen te hebben. Desondanks moet je wel oppassen voor zandvliegjes! Zandvliegjes vallen je aan in een zwerm en bijten je wanneer je uit het water komt. Het beste is om jezelf heel snel af te drogen en meteen een lange broek en een trui met lange mouwen aan te doen. De beet van een zandvlieg jeukt en kan erg onprettig zijn, dus zorg ervoor dat je niet gebeten wordt!

Salkantay trek Be aware of the sand flies

5. Schaf wandelstokken aan

Wandelstokken zijn DE redding voor je knieën tijdens de lange afdaling! Je kunt ze huren of kopen in Cusco. Je kunt ook een houten wandelstok kopen op het eerste kampeerterrein voor een paar soles. Ik vond het in ieder geval een hele goede investering!

6. Loop in kleine groepen

Elke wandelaar heeft zijn of haar eigen tempo en het is soms moeilijk om iemand te vinden met dezelfde snelheid. Toch is het een goed idee om in een groep te blijven. Zo houd je elkaar gezelschap en motiveer je elkaar ook 🙂 Het is echt een geweldig gevoel om na een lange tocht aan te komen op het kampeerterrein samen met je medewandelaars!

Salkantay trek Walk in small groups

Kom met ons mee op de Salkantay Tocht naar Machu Picchu
Dagelijks Vertrek!
Inclusief: gids, kampeeruitrusting, transport, maaltijden tijdens de tocht,
Machu Picchu tour & entree, trein terug naar Cusco

KORTINGSCODE: USD $15 eraf NU met code “SLKT15”.

Boek Salkantay

 

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

6 Practical Tips for Surviving the Salkantay Trek in Peru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *