5 tips om het meeste uit je trip naar de geweldige Rainbow Mountains in Peru te halen

29 Jun
5,268
Views
0 Kommentaars
5 tips to make the most out of your trip to the Amazing Rainbow Mountains in Peru
Wednesday June 29, 2016 - Gepost door in de categorie Adventure Travel

5 tips om het meeste uit je trip naar de geweldige Rainbow Mountains in Peru te halen

Ben je van plan om een trip te maken naar de prachtige en geweldige Rainbow Mountains tijdens je verblijf in Cusco? Super, dan hebben we een paar handige tips voor je!

Vorig weekend hebben we de prachtige route gelopen en klommen we naar de top van de populaire Rainbow Mountain, in het Quechua ook wel “Vinicunca” genaamd (regenboog).

We hebben zeker een geweldige dag gehad en ik kan het iedereen aanbevelen om deze tour te doen. Maar er was een aantal dingen dat we niet hadden verwacht, dus met deze tips ben je helemaal voorbereid!
 
 


 

Onze 5 belangrijke tips:

 

  • Zorg dat je goede wande kleding hebt

 

Als je aan een trek begint dan is het erg belangrijk dat je de juiste kleding hebt. Door de hoogte in dit gebied van Peru kan het erg koud worden, vooral vroeg in de ochtend en laat in de middag. Het is dus belangrijk dat je warme kleren aantrekt. Maar zodra je begint met lopen, krijg je het al snel warm. Zorg dus dat je laagjes draagt zodat je ook makkelijk iets uit kan trekken.

Zorg ook dat je goede wandelschoenen aantrekt. Dit is niet een normale wandeling. Ik had m’n gympen aan, deze bieden niet veel steun. Het pad kan erg glibberig zijn door de modder en de kleine steentjes. Daarom is het erg belangrijk dat je goede schoenen aantrekt zodat je niet valt onderweg.

 

  • Zorg dag je aan de hoogte gewend bent

 

Ik woonde inmiddels al 4 maanden in Cusco, maar toch had ik moeite met de zuurstoflevels tijdens de trek. Natuurlijk is dit per persoon anders, sommigen gaan veel beter met de hoogte om dan anderen. Ik kom uit Nederland, onder zee-niveau, dus voor mij een hele verandering.

Het is wel belangrijk voor iedereen om al aan de hoogte gewend te zijn. Zorg ervoor dat je al een paar dagen in Cusco bent voordat je aan de trek naar de Rainbow Mountain begint. Tenzij je natuurlijk al in Puno bent geweest……

 

5 tips to make the most out of your trip to the Amazing Rainbow Mountains in Peru

 

  • Huur een paard

 

Als je je niet zo goed voelt door al het lopen of door de hoogte, schaam je niet om een paard te huren.

De meeste toeristen tijdens deze trek huren een paard. Maar mijn vriend en ik waren te koppig en weigerden een paard te huren. Het lopen ging ons ons goed af, maar na een uurtje alleen maar omhoog lopen begonnen we het erg zwaar te krijgen. Ik had er spijt van dat ik niet meteen een paard gehuurd had, dan had ik waarschijnlijk meer van de route genoten! Maar er waren inmiddels geen paarden meer te bekennen. Dus mijn tip: als je denkt dat je moeite gaat krijgen met de hoogte of als je gewoon iets comfortabeler van de route wilt genieten, huur dan direct een paard! Ja kan het paard ook delen of naast het paard lopen als je graag een stukje wil lopen, dan spring je er zo weer op als je het moeilijk krijgt.

 

  • Neem paracetamol mee – waarom ook niet – wat coca bladeren.

 

Door de hoogte (5100 meter) kan je hoogteziekte krijgen, je krijgt dan hoofdpijn en voelt je misselijk. Pijnstillers zoals paracetamol kunnen dit voorkomen, dus neem er een paar voordat je begint en tijdens de trek als je de symptomen begint te voelen. Als deze pijnstillers niet helpen dan kan je ook nog proberen om op coca bladeren te kauwen. Coca bladeren smaken erg bitter: ik vind het persoonlijk erg vies…

5 tips to make the most out of your trip to the Amazing Rainbow Mountains in Peru

Book Now

 

  • Loop op je eigen tempo

 

Zelfs als iedereen je inhaalt, doe het rustig aan en loop op je eigen tempo. De gids laat je heus niet alleen achter, hij houd je in de gaten.
Je doet deze trek toch voor je eigen plezier? Het is zonde als je te snel gaat en geen kans hebt om van het uitzicht te genieten en van de prachtige omgeving.

 

Praktische informatie:

  • Vertrek vanuit Cusco: tussen 03:00 en 03:30 ‘s nachts
  • Vier uur rijden in een mini-busje vanaf het vertrek punt.
  • De tour is inclusief 2 maaltijden, ontbijt (vlak voor je begint met lopen) en lunch
  • Terug in Cusco tussen 19:30 en 20:30
  • De entree van 10 soles voor de gemeenschap van Chilca is niet inbegrepen.

 
 
(Thanks to Dieneke Temmerman)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*