Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1420 views

18 Redenen om goed na te denken voor je naar Peru reist

18 Reasons to Think Twice before Travelling to Peru

(……er is een risico dat je verliefd op dit prachtige land gaat worden)

Ben je aan reis naar Peru aan het plannen? Denk dan goed na voordat je vertrekt. Waarom? Peru is de max! Je zult verliefd worden op dit geweldige land in Zuid-Amerika: op de aardige mensen, de natuur, het heerlijke eten, de festivals, de geweldige tours, de lama’s… Na een reis naar Peru, zal je leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

Denk dus twee keer na voordat je je wereld op zijn kop zet en een reis plant naar het prachtige land van de Inca’s, Peru. We maken het je gemakkelijk en geven 18 redenen om goed na te denken voor je naar Peru reist.

18 Redenen om goed na te denken voor je naar Peru reist

1. Je zult alle rijkdom van deze verbazingwekkende oude cultuur niet in een paar weken in je op kunnen nemen!

Amazing ancient culture

De oude cultuur van Peru leeft voort in zijn geschiedenis, tradities en rijke cultuur. Vooral tijdens de maanden mei en juni zijn er veel lokale festivals in Cusco waar je aan kan deelnemen. Je hebt volop mogelijkheden om ondergedompeld te worden in de cultuur en parades en lokale festiviteiten te zien, Peruaans (street) eten te proberen en veel plezier te hebben met de lokale mensen. Voorbeelden zijn Corpus Christi, Inti Raymi en ook de meer traditionele Qoyllur R’iti.

2. Je zult blijven verlangen naar de heerlijke Peruaanse gerechten nadat je reis naar Peru voorbij is.

Delicious Peruvian dishes

De Peruaanse keuken is in de loop der jaren erg populair geworden met veel hoogtepunten zoals de beroemde visschotel ceviche en het bekende ‘lomo saltodo’, met Aziatische roots. Er zijn veel eersteklas restaurants in Peru, vooral in Cusco en Lima. Je hoeft echter niet fine dining te gaan om een geweldige culinaire ervaring op te doen en het heerlijke Peruaanse eten te proeven. Ook het Peruvianse street food smaakt heerlijk!

3. Je zou eens té enthousiast kunnen worden over mummies!

You might get too enthusiastic about the mummies

Wist je dat je een echte mummie uit de Inca-tijd in Peru kunt zien in het Inca Museum van Cusco? Dit museum is gevestigd in een van de meest opmerkelijke koloniale huizen van de stad Cusco, bekend als “The Admiral’s House”. Hier kun je negen schedels vinden die een oude Inca-medische praktijk onthullen die bekend staat als ‘trepanning’: Inca-artsen zouden delen van de schedels verplaatsen. Direct na de afdeling met de schedels zie je een grafkamer met echte Inca-mummies. Er zijn acht lichamen (waaronder twee kinderen) en een dierenoffer.

4. In Peru heb je altijd kans deze wilde en schattige dieren zo maar tegen te komen!

You are always on the lookout for these wild and cute animals

Llamas wandelen vaak rond Machu Picchu maar je vindt ze ook over de romantische, geplaveide straten van Cusco. De Inca’s hielden gedomesticeerde lama’s omdat ze cruciaal waren voor de ontwikkeling van het Inca-rijk vanwege hun vlees en pels. De Inca’s gebruikten de lama’s ook als lastdieren omdat ze gemakkelijk op de bergachtige grond konden lopen en veel gewicht konden dragen.

Als je foto’s van de lama’s wilt maken, kun je dit het beste doen in Cusco of Machu Picchu; het liefste ’s morgens vroeg.

5. Te veel soorten aardappelen in Peru? Oh, wat is het toch erg om zó veel opties te hebben!

Too many kinds of potatoes in Peru

Wist je dat Peru de bakermat van de aardappel is? Peru is de geboorteplaats van de aardappel en er is een verbazingwekkende diversiteit; deze oude wortel heeft een groot aanpassingspotentieel aan klimaatverandering. Er zijn meer dan 4.000 eetbare variëteiten van de aardappel in Peru, voornamelijk te vinden in de Andes-regio’s. In termen van menselijke consumptie is de aardappel het derde belangrijkste voedselgewas ter wereld, na rijst en tarwe.

6. Je zou je eigen taal nog kunnen vergeten als je de hele dag Spaans praat in Peru!

Your own language talking Spanish all day in Peru

Amauta Spanish School in Cusco biedt taalcurssen Spaans in peru voor alle leeftijden en Spaanse niveaus op verschillende locaties in Peru. Je kunt deelnemen aan Spaanse taalcursussen in Cusco, Lima, In de Heilige Vallei of in het Tambopata Regenwoud. Is er een betere manier om ondergedompeld te worden in de Peruaanse cultuur, over en van de mensen te leren en je Spaanse vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Waarschijnlijk niet!

7. Zoveel diversiteit in Peru is gewoon te veel voor je!

So much diversity in Peru

Als gevolg van Peru’s gevarieerde geografie – variërend van het hoge Andesgebergte tot het Amazone-regenwoud tot de kustgebieden – heeft het een rijke biodiversiteit. Peru heeft meer dan 1.800 soorten vogels (120 endemische soorten in Peru), 300 soorten reptielen en 500 soorten zoogdieren. Sommige zeldzame soorten zoals de poema, jaguar en brilbeer leven in het bladerdak, dus junglelodges bouwen meestal torens om het leven boven te observeren. De belangrijkste attracties van Peru voor toeristen zijn de verbluffend mooie bergpaden door de Peruaanse Andes, de kleurrijke inheemse cultuur en de ruïnes van het eens zo machtige Inca-rijk. De culturele diversiteit van Peru is duidelijk, zowel in de kenmerken van de Peruanen als in hun folklore, gebruiken en tradities.

8. Er is zo veel moois te zien in Peru : veel te veel opwinding voor éen reis!

There is way too much interesting stuff to learn and see in Peru

Het beroemdste werelderfgoed van Peru, Machu Picchu, is een van de zeven wereldwonderen en kan worden bezocht met de trein of door een van de prachtige trektochten naar Machu Picchu.

Over diversiteit gesproken: wist je dat het heiligdom van Machu Picchu wordt beschouwd als een van de meest ecologische plaatsen, niet alleen in Peru, maar wereldwijd? Door de ligging tussen de bergen en de Amazone heeft Machu Picchu 13 levenszones op een totale oppervlakte van 32.592 hectare. Machu Picchu heeft 200 soorten orchideeën, 700 soorten vlinders en 400 soorten vogels.

18 Redenen om goed na te denken voor je naar Peru reist

9. Irritant! In Peru kun je deze dieren zo maar tegen komen in de Amazon.

Peru you might actually see one of these outside of the zoo

Je kunt de meest indrukwekkende ecotours maken naar het Tambopata regenwoud en allerlei opwindende dieren in het wild zien! Peru heeft drie junglegebieden die bijna 60% van het Peruaanse grondgebied beslaan. De Amazone is zeer uitgestrekt en strekt zich uit door vele steden in Peru. Kijk hier waar je de beste tours Amazone regenwoud kunt doen: best Amazon tours in rainforest.

10. De Peruaanse festivals zijn geweldig (je zult willen terugkomen)

Peru's Festivals will be far too exciting

De brug van Qeswachaka (Qeswachaka Bridge), gemaakt van geweven gras, overspant 118 voet en hangt 60 voet boven de stromende rivier van de canyon. Het is een van de laatste handgeweven Inca-bruggen die in gebruik zijn. Eén keer per jaar moet de brug worden vervangen, een unieke gebeurtenis waar de hele omgeving naar toe gaat.

11. En wat nou als je helemaal in de war raakt als je deze mytische lijnen ziet?

The mysterious origin of these lines

De Nasca lijnen aan de kust van Peru laten veel mysteries achter die moeten worden opgelost. De Nazca-lijnen zijn een groep geogliefen gemaakt in de bodem van de Nazca-woestijn, ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Lima. Ze werden tussen 500 voor Christus en 500 na Christus gemaakt door mensen die depressies of ondiepe insnijdingen maakten in de woestijnbodem, kiezelstenen verwijderden en verschillend gekleurd vuil bloot lieten. Meer recent onderzoek suggereerde dat het doel van de Nazca-lijnen verband hield met water, erg belangrijk in de woestijn aan de kust van Peru. De geogliefen werden niet gebruikt als een irrigatiesysteem of een gids om water te vinden, maar meer als onderdeel van een ritueel voor de goden. Onlangs zijn er nieuwe ontdekkingen gedaan toen een geheel nieuwe geoglief werd ontdekt.

12. En wat als je niet meer naar huis wilt naar zo’n relaxte sfeer?

Titicaca Lake in Puno

Het Titicaca meer in Puno is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en je vindt hier een aantal fantastische eilanden om te bezoeken, zoals Uros, Taquile en Amantani. Taquile ligt aan de Peruaanse kant van het Titicacameer, 45 km uit de kust van Puno. De inwoners zijn Taquilenos en ze spreken Quechua. De charme van dit prachtige gebied is hier op Taquile voelbaar, waar de geschiedenis bewaard is gebleven in het collectieve geheugen van de mensen; je kunt het vinden in de prachtige weefsels waar Taquile beroemd om is.

13. Neem het risico niet om een een van deze Inca Aquaducten te vallen…

The Water Channels built by the Inca Centuries

Tipon is een dagtrip verwijderd van Cusco. De waterkanalen die eeuwen geleden door de Inca’s zijn gebouwd, functioneren nog steeds perfect. Vanuit Cusco kun je dagen de tijd nemen om de prachtige Inca-locaties te verkennen, vooral in de omgeving van Cusco (Sacsahuaman, Puca Pucara, Qenqo en meer), of boek een eendaagse tour naar de Heilige Vallei van de Inca’s en leer de meesten kennen indrukwekkende in Pisac en Ollantaytambo.

Lees meer over het bezoeken van Inca ruins en het toegangsticket here.

14. Ik denk dat je dit verhaal van mensen die op drijvende eilanden wonen niet gaat geloven

Uros floating islands

De Uros eilanden op het Titicacameer zijn fascinerend. Bij een bezoek Puno, been je binnen een paar uur in de magische “Uros” wereld. Deze drijvende eilanden, de thuisbasis van een van de meest fascinerende inheemse groepen op het continent, zijn een hoogtepunt van uw Peru-reisroute. De Uros zijn een unieke populatie die ongeveer 3.700 jaar geleden naar het Titicacameer migreerde. Hoewel toerisme nu een belangrijke bron van inkomsten is geworden voor de moderne Uros-bevolking, moeten ze nog steeds een aantal traditionele jager-verzamelaarstechnieken gebruiken om te overleven.

15. Zonnige kustlijnen en hoge bergtoppen in één land: veel te extreem!

The Cordillera Blanca near Huaraz

Er zijn veel hoge toppen in Peru, onder andere in de Cordillera Blanca bij Huaraz. Op de populaire Salkantay Trek – een prima alternatief voor als de Inca trail volgeboekt is of je het wat te duur vindt – zie je het Vilcabamba gebergte met als hoogste top maar liefst 6.271 m! De Salkantay is een vijfdaagse wandeling naar de Inca Citadel Machu Picchu, met een spectaculair uitzicht op de besneeuwde “Apu” Salkantay. Het is een magnifieke trektocht door de wildernis die eindigt in Machu Picchu.

16. Peru heeft een Canyon die twee keer zo diep is als de Grand Canyon? Onmogelijk!

The Colca Canyon in southern Peru

De Colca Canyon ligt op ongeveer 160 kilometer van het prachtige Arequipa in het zuiden van Peru. Met een diepte van ongeveer 1000 – 2000 m is het een van de diepste canyons ter wereld. De Colca Canyon biedt je de mogelijkheid om te wandelen, pittoreske dorpjes te zien met vriendelijke mensen in typische kleding, Andescondors te spotten, te baden in thermale baden, adembenemende uitzichten te ontdekken en nog veel meer. De Colca Canyon is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers in Peru.

17. En wat als je nog meer tijd nodig hebt om de perfecte pisco sour te leren maken?

Peru's National Drink is called Pisco

De nationale drank van Peru heet Pisco. De meest bekende drank die met Pisco is gemaakt, is een heerlijke drank die zijn drinkers zal bekoren, genaamd Pisco Sour!

Het belangrijkste ingrediënt in deze heerlijke Peruaanse cocktail is natuurlijk de Pisco. Daarom is het interessant om iets meer te weten over deze typisch Peruaanse likeur.

Nadat de Spanjaarden Zuid-Amerika hadden veroverd, importeerden ze in de 15e eeuw wijnstokken naar Peru. Omdat ze druiven over hadden die niet goed genoeg waren voor wijn, besloot hij deze restjes in een ander product te gebruiken, en toen werd Pisco uitgevonden.

Andere ingrediënten zijn limoensap (van één citroen), eiwit van één ei, siroop (twee eetlepels) en ijs.

18. Je eigen land zal zo saai lijken nadat je terug bent uit Peru

Coast, Andean mountains, and Peruvian Rainforest

Peru staat bekend om zijn verdeling in kust, Andesgebergte en Peruaans regenwoud, en dit maakt het een van de biologisch meest diverse landen ter wereld. Peru heeft maar liefst 90 verschillende microklimaten – sommige klimaten beslaan maar een heel klein gebied en verschillen van de omringende klimaten.
De Peruaanse cultuur is een levendige mix van Spaanse en inheemse tradities. De Quechua en de Aymara – de twee belangrijkste inheemse groepen van Peru – spreken hun moedertaal (afgezien van het Spaans).

Je kunt een reis naar Peru vol cultuur en/of geschiedenis maken, of er een leuke reis van maken om andere reizigers te ontmoeten en te ontspannen, tijd door te brengen op het strand, avontuurlijke reizen te maken, trektochten te maken etc. Peru is voor iedereen!

Haal het meeste uit je Peru reis!
Neem contact op of bekijken

TOURS     BESTEMMINGEN     REISROUTES

 

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

18 Reasons to Think Twice before Travelling to Peru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *