12 do’s en don’ts tijdens je verblijf in Cusco

01 Jul
1,734
Views
0 Kommentaars
12 do’s and don'ts of visiting Cusco
Friday July 01, 2016 - Gepost door in de categorie Cusco

12 do’s en don’ts tijdens je verblijf in Cusco

Met het hoogtepunt van het prachtige Inca Rijk, met Machu Picchu, slechts één treinrit verwijderd, is de Peruaanse stad Cusco één van Zuid-Amerika’s belangrijkste bucket list bestemmingen.

Deze charmante stad in Peru is de plek die iedere Inca ooit in z’n leven wilde bezoeken- en dat zou jij ook moeten doen!

Of je nou komt om de ruines te zoeken, rond te dwalen in de koloniale straten of om Spaans te leren, hier zijn

12 handige tips voor je bezoek aan Cusco.

 

 1. Doe het rustig aan. Je bent net aangekomen in een prachtige nieuwe stad, Machu Picchu is niet ver weg, je wilt snel weg om alles te verkennen… Maar doe het rustig aan de eerste paar dagen! Cusco ligt hoog in de bergen op 3400, dus je lichaam moet aan de hoogte wennen. Drink veel water (geen alcohol), eet lichte maaltijden en doe geen al te inspannende activiteiten. Als je last hebt van hoogte ziekte (soroche) drink dan coca thee.
   
 2. Ga mensen kijken Kijk om je heen op de Plaza de Armas, kies een leuk balkonnetje uit, ga zitten en bestel een drankje. Er is geen beter plek om mensen te kijken dan in het centrum van Cusco. Kijk toe hoe de toeristen selfies maken, zie vrouwen in traditionele kleding met lamas in de straten, mannetjes die je schoenen willen poetsen, politie strak in uniform die alles in de gaten houden en de Inca koning Pachacutec, het standbeeld in de fontijn in het midden van de Plaza de Arams.
   

12 do’s and don'ts of visiting Cusco

 1. Neem geen foto’s van mensen zonder het te vragen Deze regel geldt natuurlijk overal, maar zeker in Cusco zijn de lokale mensen hier erg gevoelig voor. Vaak krijg je overigens wel toestemming krijgt om een foto te maken, maar verwachten ze wat kleingeld als vergoeding.
   
 2. Probeer het lokale Peruaanse eten In plaats van alleen maar foto’s te maken van de knapperige cavia op straat, probeer het gewoon! In Cusco is veel traditioneel eten te vinden, probeer ‘cuy’ (geroosterde cavia, dit kan je in veel restaurants bestellen), alpaca, chicharrones (stukjes gefrituurd varken) en ceviche (vis, gemarineerd in pikant citroen sap). Je kan een land niet echt beleven zonder het eten te proberen.
   

12 do’s and don'ts of visiting Cusco

 1. Probeer Spaans te praten met de lokale mensen. Als je Spaans aan het leren bent in Cusco, wees dan niet bang om je nieuwe kennis uit te proberen. Probeer iets meer te zeggen dan alleen ‘hola’ of ‘gracias’ als je met de Cusqueñans in gesprek bent. Je zullen het zeker waarderen als je probeert om Spaans met ze te praten, ook al maak je fouten, je zult je zo meer thuis voelen en meer contact hebben met de vriendelijke bevolking.
   
 2. Vergeet niet om veel foto’s te maken Neem foto’s met versierde lamas in het midden van de stad! Waarom ook niet? Deze kans krijg je waarschijnlijk niet vaak. Ja kan zoveel foto’s maken als je wil voor 3 of 4 soles.
   

12 do’s and don'ts of visiting Cusco

 1. Afdingen! Cusco is gevuld met kleurrijke souvenirs. Zoals in alle toeristische gebieden zijn de prijzen vaak vrij hoog, wees dus niet bang om af te dingen. Maar ga niet te laag, soms maken die 5 soles meer of minder voor jou niet zoveel uit, maar de verkoper wel.
   
 2. Koop een toeristen ticket (Boleto Turistico) Dit ticket is ideaal voor als je van plan bent om alle ruines en culturele bezienswaardigheden in Cusco en de Sacred Valley te bezoeken. Dit ticket kost 130 soles ($40 USD) en daarmee krijg je toegang tot 16 bezienswaardigheden in een periode van 10 dagen. Je kan dit ticket bij je hotel kopen, bij het toeristen informatie punt op de Avenida El Sol 103 en bij sommige reisbureaus.
   

12 do’s and don'ts of visiting Cusco

 1. Verwacht niet dat dingen hetzelfde zijn als thuis De mensen in Cusco zijn niet altijd even punctueel. Als je een afspraak met iemand hebt komen ze waarschijnlijk te laat (volgens Peruaanse tijd). Of als je iets besteld en komt pas na 3 keer vragen. De dingen gaan hier anders dan je gewend bent. Rustig blijven en go with the flow.
   
 2. Leer over de geschiedenis van Cusco. De vroegere hoofdstad van het Inca rijk, Cusco heeft een rijke en interessante geschiedenis. Een goede manier om meer te leren is een gratis walking tour door de stad. Het is een gratis tour, maar ze verwachten wel een fooi.
   

12 do’s and don'ts of visiting Cusco

 1. Wees niet te nonchalant over je veiligheid. Er is tegenwoordig meer politie beveiliging in Cusco dan in het verleden, maar je moet toch altijd oplettend zijn. Gebruik je gezonde verstand en wees voorzichtig als je geld wisselt op straat. Als je afgelegen plekken bezoekt, zorg dat je je tas altijd in het zicht hebt en ga ’s nachts niet alleen op pad. Houd je spullen in de gaten vooral tijdens feesten en drukke markten waar de zakkenrollers in hun voordeel zijn.
   
 2. Neem kleren mee voor alle seizoenen. In Cusco kan het weer veranderen van erg zonnig overdag (korte broeken en slippers) naar ijskoud in de nacht en regenachtig vooral van december tot en met maart. Zorg dat je de basics bij je hebt; t-shirts en topjes, maar ook thermo ondergoed, een jas, een regenjas, goede wandelschoenen en natuurlijk je camera.
   

 

For all your Cusco questions, feel free to contact our travel counselors.
 
For beautiful Cusco stories, photos and events, follow us on Facebook, if you like 🙂

 
Door: Roberta Mancuso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*