10 Dingen die je niet wist over Machu Picchu

30 Oct
3,324
Views
0 Kommentaars
10 things you Didn’t Know about Machu Picchu
Sunday October 30, 2016 - Gepost door in de categorie Machu Picchu

10 Dingen die je niet wist over Machu Picchu

Natuurlijk is Machu Picchu één van de meest bekende wereld wonders ter wereld, dat weet je wel.

Je weet vast ook wel dat dit een heilige plek was voor de leiders van de Inca´s in Peru en dat het voor honderden jaren voor de wereld verborgen lag totdat de Amerikaanse archeoloog Hiram Bingham het ontdekte in 1911.

Maar ook al trekt Machu Picchu duizenden reizigers aan elk jaar, deze mysterieuze plek heeft nog steeds een aantal geheimen waarover je waarschijnlijk niets wist.

Hieronder, kan je een lijst met coole feiten terugvinden: 10 dingen die je niet wist over Machu Picchu en waarvan je niet wist dat je ze moet weten!

 1. De eerste westerse mens die Machu Picchu voor de buitenwereld onthulde, was Hiram Bingham, die eigenlijk op zoek was naar iets a nders: naar Vilcabamba, de ongrijpbare ´Verloren stad van de Inca´s´ ! Naar Vilcabamba was hij al jaren naar op zoek, was toen hij plotseling, op de begroeide de hellingen, indrukwekkende ruïnes tegenkwam.
   
 2. Machu Picchu was helemaal niet zoek! Toen Bingham arriveerde, leefden er lokale Peruaanse families die naast de eeuwenoude ruines woonden. Toen de bewoners de plek verlieten is het simpelweg nooit meer bewoond geweest. Vandaag de dag is Bingham eerlijk bekroond doordat hij Machu Picchu aan de buitenwereld liet zien; maar niet omdat hij een lang vergeten schat had ontdekt.
   
 3. Veel van de dragers op de beroemde Inca trail naar Machu Picchu slapen met een glimmend metalen object of Spiegel onder zich. Ze geloven dat dit geesten tegenhoudt die via de aarde omhoog komen en hen aanvallen. Dragers en gidsen vertelden in het verleden, dat ze het gevoel hadden uit hun tent te werden getrokken.
   
 4. Machu Picchu heeft iet wat vreemde toegangsregels. Wist je dat je niet naar binnen mag, wanneer je traditionele kleding van een ander land draagt? Ga er niet van uit dat je wordt toegelaten terwijl je een Japanse kimono draagt, Duitse lederhosen of een Schotse kilt. Daarnaast wordt er verwacht dat je je kleden áán houdt! Het park waarschuwt voor “naaktlopers en obscene gedragingen tegen moraliteit en degelijkheid’, waardoor er problemen zijn met toeristen die naaktfoto’s maken bij Machu Picchu.
   
 5. 10 things you Didn’t Know about Machu Picchu

   

 6. Machu Picchu is een Quechua woord dat ‘oude piek’ of ‘oude berg’betekent.
   
 7. Ongelofelijk, de stenen die werden gebruikt om Machu Picchu te bouwen zijn allemaal met de hand afgevoerd (de Inkas hebben het wiel nooit ontdekt). En niet alleen dat: de kwaliteit van het stenen Inca labyrint is legendarisch. De Inkas vormden elk blok steen met de hand en legden ze zo dicht bij elkaar dat het blad van het mes niet tussen de stenen kan worden ingeschoven.
   
 8. Er is heel veel wat je niet kunt zien in Machu Picchu. De Inkas hebben meer dan 60% van hun constructiewerk ondergronds verwezenlijkt waar het labyrint van de fundering, de muren en de afwatering ligt.
   
 9. Er is een verborgen museum! Het Museum de Sitio Manuel Chávez Ballón is een geweldig museum dat ontzettend rijke informatie geeft, maar, het is een tikkeltje moeilijk om te vinden. Het ligt aan het einde van de zandweg aan de voet van Machu Picchu, en het is zeker de moeite waard om te bezoeken voordat je de ruïnes gaat ontdekken, omdat het over een goede context en feiten beschikt.
   
 10. 10 things you Didn’t Know about Machu Picchu

   

 11. Er is een geheime tempel die je kunt ontdekken maar dat, dat is wel voor de doorzetters!. Om de Tempel van de Maan te bereiken moet je de linkerzijde van de Huayna Picchu Berg beklimmen, op een smal paadje.. het duurt ongeveer een uur. Er kan maar één persoon tegelijk de berg op. De ingang is beschermd door een overhangende grot..
   
 12. Voor de meeste mensen is de Inca trail naar Machu Picchu een moeilijke en fysieke uitdaging die in vier dagen word afgerond. Echter, er bestaat een super fitte (of gestoorde?) groep, die de trail beklimmen als deel van de jaarlijkse Inca Trail marathon. Het huidige record staat op een weerzinwekkende 3 uur en 26 minuten.
   

Door Roberta Mancuso

Voor meer informatie over tours naar Machu Picchu, neem contact met ons op en we zullen je graag verder helpen met het plannen van jouw reis naar Machu Picchu, zowel trein of rondtrekken.
 
Wil je meer lezen?
 

Train to Machu Picchu
 

Inca Jungle Trek
 

Salkantay Trek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*