Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

10253 views

10 dingen bijzondere weetjes over Machu Picchu

10 Things you Didn't Know about Machu Picchu

Natuurlijk heb je wel gehoord van je Machu Picchu, een van de beroemdste door de mens gemaakte wereld wonderen uit Peru
Je weet waarschijnlijk ook dat het een heilige plek was voor Incas van Peru, een grote verloren Inca stad, en dat het honderden jaren verborgen bleef voor de buitenwereld. Pas in 1911 ‘vond’ de Amerikaanse archeoloog Hiram Bingham deze magische plek.

Hoewel elk jaar duizenden reizigers Machu Picchu doorkruisen – we hebben het over vóór de corona pandemie – heeft deze mysterieuze Inca ruine in de buurt van Cusco nog veel meer interessante geheimen waar je waarschijnlijk nog niets van wist. Lees verder: 10 dingen bijzondere weetjes over Machu Picchu

10 dingen bijzondere weetjes over Machu Picchu

Hieronder staat een lijst met leuke feitjes en bijzondere Machu Picchu. Leuk bij het voorbereiden van je reis naar Peru. Of zelfs als je GEEN reis naar Peru voorbereiden, gewoon omdat ze leuk zijn om te weten!
 

Trip to Peru Machu Picchu

 

 1. De eerste westerling die Machu Picchu aan de buitenwereld had onthuld, Hiram Bingham, zou op zoek zijn geweest naar Vilcabamba, de ongrijpbare ‘Verloren Stad van de Inca’s’, toen hij voor het eerst over naar de hellingen naar de toen overwoekerde ruïnes van Machu Piccu gebracht werd.
   
 2. Machu Picchu was nooit echt “kwijt”! Toen Bingham arriveerde, woonden er verschillende lokale boerenfamilies tussen de eeuwenoude ruïnes. Toen de bewoners de site eenmaal hadden verlaten, werd het nooit meer massaal bewoond. Tegenwoordig wordt Bingham terecht gecrediteerd voor het introduceren van Machu Picchu aan de wereld, en niet langer voor “het ontdekken” van een lang vergeten schat.
   
 3. Veel van de dragers op de Inca Trail slapen met een glanzend metalen voorwerp of spiegel eronder. Ze geloven dat het geesten afleidt die over de aarde komen om hen aan te vallen. Dragers en gidsen hebben gemeld dat ze door geesten uit het verleden uit hun tenten werden getrokken.
   
 4. Machu Picchu heeft een aantal ongebruikelijke toegangsregels. Wist je dat je niet gekleed in de traditionele klederdracht van een ander land naar binnen mag? Verwacht dus niet dat je de ruines in mag als je opduikt in een Japanse kimono, Duitse lederhosen of Schotse kilt. Je moet ook je kleren aanhouden. Het park waarschuwt voor ‘nudisten en obscene handelingen die in strijd zijn met de moraal en fatsoen’ na problemen met toeristen die naakt gingen poseren voor foto’s om op hun instagram feed te plaatsen.
   
 5. Machu Picchu is een Quechua-woord dat ‘oude piek’ betekent.
   
 6. Machu Picchu train tours or trek Peru

   

 7. Ongelooflijk, maar de stenen die werden gebruikt om Machu Picchu te bouwen, werden allemaal met de hand naar de site gebracht. De Inca’s kenden immers het wiel niet. Daarnaast is de kwaliteit van het Inca bouwwerk legendarisch. De Inca’s hebben elk steenblok met de hand gehouwen en zo dicht tegen elkaar geklemd dat het lemmet van een mes niet tussen twee stenen kan worden gestoken.
   
 8. Er is veel dat je niet kunt zien in Machu Picchu. De Inca’s voerden ongeveer 60 procent van hun bouwwerkzaamheden aan de stad ondergronds uit, waar een labyrint van funderingen, muren en afwateringen ligt.
   
 9. Er is een verborgen museum! Het Museo de Sitio Manuel Chávez Ballón is een geweldig museum met een schat aan informatie, maar het is een beetje lastig te vinden. Het ligt aan het einde van een onverharde weg nabij de voet van Machu Picchu, en het is de moeite waard om te bezoeken voordat je de ruïnes gaat verkennen, aangezien het geweldige context en feiten biedt.
   
 10. Er is een geheime tempel die je kunt verkennen, maar die is niet voor angsthazen. Om de Templo de la Luna (de Tempel van de Maan) te bereiken, moet je een uur lang naar de linkerkant van de Huayna Picchu-berg klimmen, een ladder op. Er kan hier maar één persoon tegelijk klimmen zo smal is het. De ingang wordt beschermd door een overhangende grot.
   
 11. Voor de meeste mensen is de Inca Trail naar Machu Picchu een best uitputtende fysieke uitdaging die meestal in vier wordt voltooid. Er is echter een superfitte (of misschien supergekke?) groep atleten die het parcours aanpakken als onderdeel van de jaarlijkse Inca Trail marathon van 26,2 mijl. Het huidige record is maar liefst drie uur en 26 minuten.

Vond je 10 dingen die je niet wist over Machu Picchu leuk?

Klaar voor een Machu Tour nu? We helpen je graag!

 

Info over Tours naar Machu Picchu contact

Trein Tour Machu Picchu

Inca Jungle Trek     Salkantay Trek

 

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

10 things you Didn’t Know about Machu Picchu

Wil je dit artikel liever in het Spaans lezen?

10 cosas que no sabias sobre Machu Picchu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *