10 beste tours van Cusco naar de Sacred Valley

13 Sep
424
Views
0 Kommentaars
10 Best Tours from Cusco to the Sacred Valley and Beyond
Friday September 13, 2019 - Gepost door in de categorie Cusco, Machu Picchu

10 beste tours van Cusco naar de Sacred Valley

Cusco, de voormalige hoofdstad van het Inca rijk, is al vele jaren lang één van de meest populaire bestemmingen in Peru. Ondanks de Spaanse verovering is er ontzettend veel cultureel erfgoed bewaard gebleven en het is een top bestemming. Geniet van de gezellige stad, bewandel eeuwenoude Inca paden naar het wereldwonder Machu Picchu, of bezoek de historische ruïnes en dorpjes in de Sacred Valley of de Heilige Vallei van de Incas. In deze blogblog beschrijven wij 10 van onze favoriete tours: 10 beste tours van Cusco naar de Sacred Valley.

Trek tours vanuit Cusco

  1. De klassieke Inca Trail.

Als de Inca Trail nog niet op je bucketlijst staat, denk er dan nog eens goed over na. De Inca Trail is één van de meest populaire manieren om naar Machu Picchu te gaan, met verbazingwekkende uitzichten, een breed scala aan archeologische bezienswaardigheden, en de iconische lama als metgezel.

 

De 10 beste tours van Cusco naar de Sacred Valley

 

Deze vier dagen en drie nachten durende trek, die zich over 43 kilometer verspreidt en 4197 meter als hoogtepunt punt heeft, is uiteraard geen boswandeling. Niettemin is het een ervaring die alle moeite waard is, vooral wanneer je de zon over Machu Picchu ziet opkomen! Voor meer informatie kan je terecht bij onze tripplanners of lees meer hier: De Inca Trail naar Machu Picchu.

  1. Alternatieve trektochten naar Machu Picchu.

Mocht je te laat zijn om de Inca Trail te boeken, of net in zijn voor een grotere uitdaging, dan vormen de vijf dagen durende Salkantay Trek, en de vier dagen durende tocht Lares ook opties. Beiden leveren een ervaring op die dichterbij de lokale bevolkingen in het Andesgebergte plaatsvindt. Deze tochten zijn over het algemeen rustiger dan de Inca Trail, die tot wel 500 wandelaars heeft per dag. Wel zijn ze iets zwaarder, als gevolg van de hoogte, maar uiteraard fantastisch.

  1. De enige echte Choquequirao trek.

Mocht je een ervaren wandelaar zijn, en geïnteresseerd om het wilde Peruaanse achterland te ervaren, twijfel dan niet en boek een tour van Cusco naar Choquequirao. Deze vier tot vijf dagen durende tocht brengt je tot diep in het afgelegen Andesgebergte en bereikt enorme Inca ruïnes die zich verspreiden over een afstand van zes kilometer, terwijl er nog maar een derde is openbaard vanuit de infiltrerende jungle! Het warme klimaat en het reliëf maken deze tocht uitdagend. Ondertussen is de Peruaanse overheid bezig met een plan om er een kabelbaan de plaatsen, met als doel om de tocht in te korten van twee dagen naar anderhalf uur. Pak daarom z.s.m. je kans voordat deze tour overspoeld wordt door toeristen. Voor meer informatie kan je terecht bij onze Choquequirao gids, of boek direct de tour!

  1. Ausangate

Minder bekend en minder populair in vergelijking met de voorgaande routes, wordt Ausangate beschouwd als één van de moeilijkere tochten in Peru. Een zeer unieke tour om te nemen vanaf Cusco. Normaalgesproken duurt de hike het zes dagen en loopt het tot in de Cordillera Vilcanota, een bergketen van circa 5000 meter en een uitdaging voor zelfs de meest ervaren wandelaars. De tocht gaat weliswaar niet óver de 6372 meter hoge Ausangate top gaat (de hoogste berg in de regio), maar reken op geweldige uitzichten op glanzende, kristallen meren, kuddes van nieuwsgierige lama’s en prachtige sneeuwtoppen. Op de tweede dag van de tocht bereik je Rainbow Mountain, de meest populaire bestemming in Cusco na Machu Picchu. Lees hier de hele planning van de Ausangate trek.

 

De 10 beste tours van Cusco naar de Sacred Valley

 

  1. Rainbow Mountain

Zien is geloven, en zo ook met de zevenkleurige berg. Rainbow Mountain, Vinicunca genaamd in Quechua (wat regenboog betekent) ziet er uit als een regenboog dankzij zijn levendige kleuren die lijken te smelten vanuit de berg. De kleuren zijn ontstaan als gevolg van de hoge mineraal concentratie, en zijn het mooist onder een fel blauwe hemel. Geen wonder dat Rainbow Mountain één van de meest populaire dagtours is geworden. Uiteraard blijft daardoor het aantal toeristen behoorlijk stijgen, en wordt het steeds moeilijker om authentieke foto’s te schieten. Daarom raden wij ook de minder bekende Palcocoyo tour aan. Je zal dezelfde kleuren zien, maar met veel minder bezoekers!

Sacred Valley Tours

De Sacred Valley ligt ongeveer een uur rijden vanaf Cusco, in het Andesgebergte in zuidoost Peru. Het is eenvoudig te bereiken via het gebruik van het openbaar vervoer, echter boeken de meeste bezoekers liever een tour vanuit Cusco, dat kan een halve of hele dag zijn. Dit geeft de gelegenheid om de Sacred Valley te bezoeken, en terug te zijn voor het bruisende nachtleven. De Sacred Valley bezit de meest bijzondere archeologische ruïnes van Cusco.

  1. Moray

Eén van de meeste indrukwekkende plekken in de Sacred Valley zijn de Moray terrassen. Deze cirkelvormige “verdiepingen” gaan steeds dieper de grond in, en werden door de Inca’s gebruikt als laboratoriums om verschillende soorten landbouwgoederen te oogsten, aangezien er een temperatuurverschil is van 15 graden tussen het hoogtepunt en de bodem! De schitterende omgeving van het Andesgebergte en Sacred Valley maken Moray al helemaal bijzonder. Kom erachter hoe je een dagtour kan boeken naar de Sacred Valley en Moray.

 

De 10 beste tours van Cusco naar de Sacred Valley

 

  1. Salinas de Maras

Net boven de Sacred Valley in een ravijn, liggen de Salinas de Maras zoutmijnen. Deze zoutreserves werden al gebruikt vóór de Spaanse verovering, en nog steeds door de lokale bevolking. Via een kleine weg kom je terecht bij de rand van het platform, hier bevinden zich de witte plassen water, waar het zout wordt geconcentreerd. In een lokale winkel kan je het roze zout aanschaffen.

  1. Ollantaytambo ruïnes

Aan het westen van de Sacred Valley ligt Ollantaytambo, een oud administratief centrum dat door de Inca’s werd gebruikt en thuisgebied is van bewaard gebleven ruïnes van een ooit goed verdedigde Inca fort. Onder de architectuur valt ook een serie landbouwkundige terrassen en een Zonnetempel, een Inca kalender dat gebruikt werd om de verandering van de seizoenen te volgen. Je kan het fort bereiken vanaf Ollantaytambo (hier start ook de Inca Trail naar Machu Picchu), of je kan het bezoeken als deel van de Sacred Valley tour vanaf Cusco naar Ollantaytambo.

  1. Pisac ruïnes

Minder bezocht dan het fort van Ollantaytambo, zijn de ruïnes boven Pisac, een dorp met een gezellige markt verderop in de Sacred Valley. De ruines van Pisac liggen hoog boven de stad en zijn exemplarisch voor de Inca expertise als het gaat om architectuur. Je komt er ook achter hoe goed gepositioneerd de citadel, ter beveiliging van de Sacred Valley, ooit is geweest, met als gevolg enkele fantastische uitzichten!

Je kan hier komen met taxi vanaf Pisac en terug lopen naar de markt in het dorpje, of je kan het bezoeken als deel van een tour naar de Sacred Valley vanaf Cusco. Als je graag van de Inca architectuur willen genieten in zijn volle glorie, maar met veel minder bezoekers dan bij Machu Picchu of Ollantaytambo: een tour naar de Pisac ruïnes geldt als één van de beste Sacred Valley tours.

Andere tours vanaf Cusco

  1. Q’eswachaka brug

Honderdzestig kilometer ten zuiden van Cusco bevindt zich een ander Inca meesterwerk, dat bereikbaar is via een dagtour. De Q’eswachaka brug is een zweefbrug dat gebouwd is met originele Inca technieken: Touw gevlochten uit gras, bekend als “q’oya”, deze techniek is vandaag de dag nog net zo gebruikelijk als toen de brug gebouwd werd in de 15e eeuw. Gedurende eeuwen is de brug jaarlijks herbouwd, aangezien het bouwmateriaal slijt. Vandaag de dag is het de enige brug in zijn soort, wereldwijd. Bezoek dit bijzondere bouwwerk via een dagtour vanaf Cusco.

 

De 10 beste tours van Cusco naar de Sacred Valley

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*