Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1254 views

10 beste tours van Cusco naar de Heilige Vallei

10 Best Tours from Cusco to the Sacred Valley

Cusco, de voormalige hoofdstad van het Inca Rijk, blijft één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Peru. Dankzij de nalatenschap van de Inca bezetting, die werd gevolgd door de brutale komst van de Spanjaarden die hun best deden om de voormalige bewoners uit te roeien, is het gebied rondom Cusco gevuld met fascinerende archeologische plaatsen.

Tours vanuit Cusco omvatten het hele gamma aan avonturlijke trektochten naar de voormalige Inca citadel van Machu Picchu, tot aan uitstapjes om historische ruïnes in de Heilige Vallei en oude, unieke bruggen te verkennen. Dit zijn onze tien favorieten: de 10 beste tours van Cusco naar de Heilige Vallei.

Trekking Tours vanuit Cusco

1. De Klassieke Inca Trail

Als het nog niet op je bucketlist staat, zet het er dan gauw op: de klassieke Inca Trail is de beroemdste manier om Machu Picchu te bereiken, met zijn betoverende landschappen op grote hoogte, een schat aan archeologische sites en veel lama’s.

 

Classic Inca Trail way of reaching Machu Picchu

 

De Inca Trail duurt vier dagen en drie nachten en beslaat 43 kilometer (26 mijl), met de hoogste bergpas die 4.197 meter (13.770 voet) boven zeeniveau reikt, is het geen eenvoudige wandeling.

Het is zo veel meer dan dat! Het is een buitengewone unieke uitdaging en de ervaring van beleven naar de zonsopgang boven Machu Picchu na drie dagen hiken, maakt het alleen nog maar meer de moeite waard!

Ontdek meer met onze uitgebreide gids om de Inca Trail te wandelen of lees meer over onze Klassieke Inca Trail-tour.

2. Alternatieve Wandelingen naar Machu Picchu

Als je een last-minute trek naar Machu Picchu wilt organiseren, of je neemt liever een iets meer off-the-beaten-pad , kan de vijfdaagse Salkantay Trek of vierdaagse Lares Trek wel eens iets voor jou zijn.

Beide bieden een nauwere interactie met de lokale bewoners die hier in het Andesgebergte leven, en deze treks hebben veel minder bezoekers dan de klassieke Inca Trail – waar elke dag maximum 500 wandelaars op mogen wandelen. Ze zijn zeker uitdagender vanwege de grote hoogte, maar de beloningen maken dit meer dan goed.

3. De Enige Echte, Unieke Choquequirao Trek

Als je beide een ervaren wandelaar bent en je tanden in het wilde achterland van Peru wilt zetten, hoef je niet verder te zoeken dan deze hike van Cusco naar Choquequirao. Deze vier- of vijfdaagse trektocht neemt je mee naar het afgelegen Andes gebergte dat enorme Inca ruïnes bereikt van ongeveer zes kilometer – hoewel slechts een derde van hen tot nu toe is blootgelegd.

Zowel het warme klimaat als de steile helling van het pad maken deze hike een echte een uitdaging. Aangezien de Peruaanse overheid echter al lang een kabelbaan heeft gepland om de reis van twee dagen naar ongeveer een halfuur te verminderen, kun je deze tocht beter snel doen, doen voordat deze plaats overspoeld gaat worden door toeristen.

Ontdek meer met onze gids naar Choquequirao of boek een trek tour naar Choquequirao.

4. Ausangate

Ausangate is een minder gekende en bijna niet te vergelijken toch, heel anders dan de treks die we tot nu toe hebben vermeld. Ausangete staat bekend als een van de zwaarde treks in deze regio, een unieke hike vanuit Cusco.

De Ausangate trail, die normal zes dagen duurt, klimt tot in Cordillera Vilcanota: een reeks bergen boven Cusco en waar 5,000 meter zelfs de fitste wandelaars uitdaagt.

Hoewel je uiteindelijk niet de heilige 6372 meter hoge Ausangate piek beklimt (de hoogste in de regio), kan je uitzichten verwachten op glinsterende, kristalheldere lagunes, kuddes nieuwsgierige lama’s en met sneeuw bedekte bergtoppen.

 

Ausangate Trek Tours Cusco

 

De route omvat op de tweede dag ook een uitstapje naar Rainbow Mountain, Cusco’s op één na meest beroemde plek naast Machu Picchu.

Lees de volledige reisbeschrijving van de Ausangate trek.

5. Rainbow Mountain

De unieke pasteltinten van de Rainbow Mountain moet je zien, om te geloven hoe mooi het is: deze berg staat bekend als Vinicunca in Quechua, wat “regenboog” betekent, en ziet er ook precies zo uit, dankzij lijnen van levendige kleuren die lijken te lopen van de berg.

Deze unieke kleuren – het product van hoog mineraalgehalte- zien er bijzonder verrassend uit onder een heldere blauwe lucht. Het zou dat ook geen verrassing moeten zijn dat Rainbow Mountain sinds enkele jaren één van de meest populaire dagtochten vanuit Cusco is.

Het aantal bezoekers neemt toe en het kan soms moeilijk zijn om een foto te nemen waar geen andere mensen opstaan. Dit is de reden waarom de minder bekende Palccoyo tour een veel betere optie is: je ziet dezelfde prachtige kleuren maar veel minder toeristen!

Heilige Vallei Tours

De Heilige Vallei van de Incas ligt op ongeveer een uur rijden vanuit Cusco, in het hooggelegen Andesgebergte, in het zuidoosten van Peru. Het is makkelijk om hier te komen met lokaal transport, hoewel veel bezoekers de voorkeur geven om een volledige of halve dag tour vanuit Cusco te organiseren, zodat ze de belangrijkste bezienswaardigheden in de Heilige Vallei kunnen verkennen en in de avond terug in Cusco kunnen zijn.

Enkele van de meest opvallende archeologische vindplaatsen en ruïnes in de buurt van Cusco bevinden zich in de Heilige Vallei: de ruines van Pisac, de zoutmijnen in Maras, het inca fort in Ollantaytambo en nog veel meer.

6. Moray

Één van de meest dramatische locaties in de Heilige Vallei zijn de Moray-terrassen. Deze in de grond gesneden cirkelvormige niveaus werden gebruikt voor het verbouwen van gewassen door de Inca en dienden als een soort laboratorium voor nieuwe gewassoorten vanwege het verschil van 15 ° C tussen de bovenste en onderste terrassen.

 

Tours Cusco Sacred Valley Moray

 

De dramatische omgeving van het Andesgebergte en de Heilige Vallei maken Moray een indrukwekeknde ervaring.
Lees meer over hoe je een dagtour door de Heilige Vallei en de Moray kunt organiseren.

7. Zoutmijnen van Maras

Gesitueerd net boven de Heilige Vallei van de Incas, in een ravijn, bevinden zich de zoutmijnen van Maras. Dit zjin zout pannen die geexploiteerd worden sinds de pre-Spaanse tijden en nog steeds worden gebruikt door lokale gemeenschappen.

Een kort pad brengt je naar de randen van de glanzende, witte plassen water waar het zout wordt verzameld, je kan zelfs het roze zout kopen in één van de souvenirs winkels.

Dit zijn onze tien favorieten: de 10 beste tours van Cusco naar de Heilige Vallei.

 

Inspiratie opgedaan voor je volgende Peru reis?
We helpen je graag plannen!

Contact

 

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

10 Best Tours from Cusco to the Sacred Valley and Beyond

Wil je dit artikel liever in het Spaans lezen?

Las 10 mejores excursiones desde Cusco hacia el Valle Sagrado

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *