Heb je een visum nodig voor Peru? | Reistips Dos Manos Peru Travel


Visum voor Peru

Of je een visum nodig hebt om Peru binnen te komen, ligt aan je eigen nationaliteit. Voor Nederlanders en Belgen is dit in elk geval niet het geval.

Je hoeft dus niet van te voren een visum aan te vragen voor een bezoek aan Peru. Als je op het vliegveld in Lima aankomt en door de douane gaat zal één van de medewerkers je vragen hoelang je van plan bent om in Peru te blijven; soms vragen ze ook wat het doel van je reis is (“toerisme”).

Je krijgt dan een stempel voor een toeristenvisum in je paspoort voor een het aantal dagen dat je in Peru zult zijn. De meeste medewerkers zullen je een aantal dagen extra geven. Er kan immers altijd iets gebeuren waardoor je plannen veranderen of je kunt simpelweg van gedachte veranderen. Er wordt dus voor gezorgd dat je een beetje speelruimte hebt mocht je besluiten een paar dagen langer in Peru te blijven.

Peru Visa Migration Journey

Het maximaal aantal dagen dat je met een toeristenvisum in Peru mag blijven is 183 dagen, oftewel 6 maanden.

Op het moment is Peru bezig om de visa voorwaarden te veranderen, dit maakt het moeilijker voor bezoekers om langer dan 183 dagen op een toeristenvisum in het land te blijven. In het verleden zijn veel toeristen het land binnengegaan op een toeristenvisum voor 183 dagen, zijn het land uitgegaan, voordat het visum verliep (bijvoorbeeld naar Bolivia of andere grenzen dichtbij) en zijn het land weer ingegaan na een aantal dagen, om opnieuw een toeristenvisum voor 183 dagen te krijgen.

Als je tocht langer dan 6 maanden op je toeristen visa in Peru wilt blijven, is er de mogelijkheid om gewoon langer te blijven dan je visa en een bepaald bedrag voor elke dag, dat je langer in Peru bent, betaald. Dit is een korte-termijn optie, niet diret aan te raden!

Als je van plant bent langer dan 183 dagen in Peru te blijven, kun je beter kijken naar de mogelijkheid om van te voren een werkvisum of studentenvisum aan te vragen van tevoren.

Mocht je van zijn om naar Peru te verhuizen in verband met werk dan kom je in aanmerking voor een business- of werkvisum. Met een werkvisum krijg je ook een verblijfsvergunning en word je behandeld als buitenlandse inwoner in Peru. Een werkvisum in Peru brengt wat privileges met zich mee zoals gratis entree voor bepaalde ruïnes en musea of kortingen.

Hier vind je meer informatie over een visum voor Peru.

TERUG