Dos Manos Peru
Menu
Destinations
Skype Online
Vrije vraag vy skype

info.dosmanos
 Welkom > Bestemmingen > Cusco > Tours in CuscoSalkantay Trek to Machu Picchu

Salkantay Tocht Naar Machu Picchu (SMAPI)

River Rafting Dos Manos travel agency and tour operator
BOOK NOW!

Omschrijving

Een externe en oud pad in dezelfde regio als de Inca Tocht, met spectaculair uitzicht op de besneeuwde "Apu" Salkantay; deze wandeling is een prachtige alternatief voor degenen die wensen te ontsnappen aan de meer toeristische routes. Dit is ook een prima optie als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn voor de traditionele Inca Tocht. De route doorkruist de Andes en daalt dan af in de jungle. We passeren geweldige ecologische zones, uit schaars begroeide bergweiden en twee ijstoppen van wel 20.000 meter en gaan dan weer naar beneden door het subtropische bos.

Gelegen ten noordwesten van Cusco, zijn de met sneeuw bedekte bergen van Salkantay gesitueerd aan de oostelijke einde van de Vilcabamba met een hoogte van 6.271 meter boven de zeespiegel. De naam Salkantay betekent 'Wilde Bergen', die verwijzen naar de wervelende wolken die opstijgen uit de jungle.

De Salkantay naar Machu Picchu trek is populair bij trekkers die een combinatie zoeken van een minder platgetreden en rustiger route met een bezoek aan de Incaruïnes van Machu Picchu. Je wordt omringd met prachtige landschappen en soms zie je andere groepen. De reis is inclusief hoge berglandschappen en subtropische uitzichten.

De tocht is moeilijker dan de Inca Trek, paarden kunnen worden gebruikt om voedsel en materiaal te vervoeren.

Reisroute

Dag Één:
We vertrekken vroeg in de ochtend, rond 5.00 uur. Je wordt opgehaald van je hostel in Cusco. Daarna maken we un stop in Mollepata, waar je je ontbijt en andere persoonlijke benodigdheden voor de trekking kan kopen. Hierna gaan we door naar Cruzpata voor de paarden die tijdens de tocht je spullen zullen dragen. Vanaf hier zullen we beginnen met de wandeling. Na ongeveer 3 uur lopenstoppen we voor de lunch in Challabamba. Na de lunch lopen we nog  4 uur verder tot we de  prachtige, met sneeuw bedekte top van de Nevado Salkantay in zicht hebben. Hier bij Salkantay Pampa (4000) zullen we dineren en het kamp opslaan voor onze eerste nacht.

Dag Twee:
Nevado Humantay (5917 m) vandaag het uitzicht. Vandaag is de zwaarste dag. We zullen klimmen tot bijna de top van Nevado Salkantay - het hoogste deel van de tocht. Een spectaculaire dag! Vanaf hier zullen we afdalen in de nevelwoud, waar het klimaat verandert naar van semitropische waar we stoppen voor de lunch. Na  7 uur wandelen arriveren we bij onze tweede kamp in Colcapampa (3.200 m).

Dag Drie:
Na een vroeg ontbijt beginnen we onze derde dag wandelen. We wandelen ongeveer 5 uur, aflopend 2.000 m naar beneden door de veranderende vegetatie naar het warmere kamp bij het dorp La Playa. Een groot deel van het pad volgt een klein rivier met watervallen waar we onder andere papegaaien, kolibries, orchideeën, bamboe en andere dingen kunnen spotten. Playa is het grootste dorp onderweg, waar een aantal kleine kioskjes te vinden zijn. In dit gebied zien bevinden zich ook kleine plantages van koffie en bananen. Bij aankomst aan de Playa hebben we twee opties:

Optie 1: De middag doorbrengen in Playa en daar kamperen en in de ochtend van dag vier de bus nemen naar Hidroelectrica.

Optie 2: Met het openbaar vervoer naar Santa Teresa gaan; een prachtig dorpje in het nevelwoud, waar we de middag doorbrengen en s´avonds kamperen. Op de ochtend van dag vier lopen we naar Hidroelectrica op een recent ontdekte Inca trek. Dit pad werd oorspronkelijk gebruikt om landbouwproducten te vervoeren naar de bevolking van Machu Picchu. Deze toch zal ons leiden door gebieden met koffieplantages en subtropische vruchten. We zien voor het eerst het indrukwekkende Machu Picchu op een bergzadel verder in de vallei. We lunchen bij Llactapata genieten daar van het uitzicht vanMachu Picchu en de mooie bergen voordat we verder gaan naar Hidroelectrica.

* Jij zal met de groep beslissen welke route je deze dag met je gids neemt, dit WORDT voor het vertrek of tijdens de tocht zelf besloten.

Dag Vier:
Na aankomst in Hidroelectrica (tijd van aankomst hangt af van welke hier bovengekozen optie) wandelen we van Hydroelectrica naar Aguas Calientes om daar de nacht door te brengen in een hostel Het is ook mogelijk om de trein van Hidroelétrica te nemen naar Aguas Calientesplaats in plaats van te wandelen. De trein koste ongeveer $ 10.

Dag Vijf:
We staan vroeg op ( 5.00 uur), om de eerste bus te nemen (om 5.30 uur) naar MachuPicchu. Daar zullen we een rondleiding van ongeveer 2,5 uur volgen hiernaar kan je in je eigen tempo (ongeveer één uur) de omgeving kan verkennen of de Wayna Picchu beklimmen. Om 14.30 moeten we weer terug zijn in Aguas Calientes op de trein te nemen naar Cusco.We moeten terug in Aguas Calientes door ongeveer 2,30 uur een trein terug naar Cusco.


De Salkantaytrek naar Machu Picchu
De Salkantaytrek naar Machu Picchu
Klik op de afbeeldingen voor
een vergrote weergave

Praktische Informatie

Leaving: in highseason daily
Transport: bus & train
Length: 5 days/ 4 nights
Price 2017:
Bring With You

 Personal things;
 Warm and Light clothes;
 Camera, films, battery´s;
 Sun Block and Insect Repellent;
 Hat;
 Hiking Shoes;
 Flash Light;
 Sleeping Bag;
 01 liter of water;
 Water Pyrifying tablets.
Inclusief Exclusief

 Professionele tweetalige gids(Engels – Spaans);
 kok;
 Paarden die je persoonlijke spullen zoals eten en camping benodigheden dragen;
 Pre-vertrek oriëntatiegesprek, (17:30 2 dagen voor vertrek op het Dos Manoskantoor);
 Privé transport van je hotel in Cusco naar Cruzpata;
 Twee personnen tens (nieuwe uitrusting ) met schuim- matrassen;
 Camping Uitrusting: Keuken- lunc tent, stoelen tafels en wc´s;
 All maaltijden, snacks en koffie/the;
 EHBO set+ zuurtsof;
 Radios voor communication in noodgevallen;
 1 nacht  in een hostel in Aguas Calientes (duble rooms);
 Buskaart terugreis Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes;
 Entree Machu Picchu;
 Trein terug naar Cusco (standard Backpacker Service, als je dit wil veranderen, laat het ons weten);
 Taxi terug vanhet treistation naar  Accomodatie in Cusco.

 Entrée Salkantay Trail S/.60 (ongeveer $22).

AANVULLENDE OPTIES.
  • Extra night in Aguas Calientes;
  • Upgraded Hotel in Aguas Calientes on Day 04.
ANDERE.
  • The trek is only a little more difficult than the Inca Trail, and horses can be used to carry food and equipment. But it is worth it! There are less tourist and better scenery and views! ;
  • Minimum four people required to operate this hike.

MORE TOURS IN CUSCO

Tours & Packages in Cusco

City tour Cusco
City Tour
De tocht begint bij de indrukwekkende Cathedraal in Cusco, die meer dan 400 schilderijen van de Cusquenan School...
$0.00 per person
 
Inca Trail (4 days, 3 nights)
Clasieke Inca Tocht (4 Dagen En 3 Nachten)
Stap in de voetsporen van de Inca´s en ga mee op expeditie naar de wereldberoemde verloren stad; Mahu Picchu...
$0.00 per person

Peru News

Peru: Domestic flights to connect Cusco, Trujillo and Iquitos

(15 August, 2017)

Inter-regional flights connecting Trujillo and Iquitos as well as Cusco are Iquitos are coming soon....

International Rainforest Expo Showcases Peru´s Superfoods

(15 August, 2017)

Expo Amazonica 2017, Peru's top Amazon rainforest produce trade event, featured many national and...

Peru Becomes World´s Second Largest Mango Exporter

(15 August, 2017)

It was reported that from 2015 to 2016, Peru increased their mango exports by 1.3%, surpassing...

Weather Information
Click for Cuzco, Peru Forecast
Share This
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
Share:
Follow us on: