Dos Manos Peru
Menu
Destinations
Skype Online
Vrije vraag vy skype

info.dosmanos
 Welkom > Wat is er te doen

WAT IS ER TE DOEN

Wat is er te doen Peru

WAT IS ER TE DOEN

Als het meest gevariëerde en opwindendste land van Zuid-Amerika heeft Peru het allemaal: kunst, mystiek, een van de werelds meest fascinerende oude culturen en een verbluffende schoonheid. Bovendien is het een van de meest spectaculaire geogafische landen van de wereld. De verscheidenheid is verbazingwekkend: wetenschappers hebben bevestigd dat van de 103 mogelijke ecologische zones, er 83 binnen de Peruaanse grenzen vallen. Als resultaat daarvan is elke denkbare pittoreske attractie beschikbaar. De Andes, de tweede grootste bergketen ter wereld, nodigt uit tot ongeëvenaarde verkenning, het maken van tochten en de meest geweldige fotografische mogelijkheden. Bezoekers van Peru kunnen ook de flora en fauna in het tropische regenwoud of in de Amazone observeren, een bezoek brengen aan de vele pre-Colombiaanse ruines of een stap terug doen in de tijd en de eilanden aan het Titicacameer bezoeken. Men kan zich ook verwonderen over de indrukwekkende Inka ruïnes in de nabijheid van Cusco en de oude Inca stad Machu Picchu dat zich aan het eind van de Inka Trail diep in de bergen bevindt. Peru is ook het thuis van de Nazcalijnen, geëtst in de woestijn aan de kust, de enorme stad Chan Chan en de Moche begraafplaats van Lord of Sipán. Deze culturen laten geen geschreven records na: alleen verbluffende werken in goud, zilver en steen.
Jouw verblijf in Peru zal dus ongetwijfeld zeer gedenkwaardig worden!!

 Cultuur en Geschiedenis
 Spiritualiteit en Folklore
 Avontuur

CULTUUR EN GESCHIEDENIS

Naast avontuur is Peru een uitstekende bestemming voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis. De Inkas hebben fabelachtige ruïnes in geheel Peru achtergelaten. Hoofdzakelijk zijn deze te vinden in de omgeving van Cusco, zoals de bekende plekken Ollantaytambo, Pisac en uiteraard de oude Inka stad Machu Picchu. Het lijkt wel of er op elke hoek van de straat een stukje geschiedenis te vinden is. Alleen al de combinatie van Inka grondvestingen en Spaanse koloniale architectuur herinnert je aan de geschiedenis terwijl je rondloopt.


SPIRITUALITEIT EN FOLKLORE

Er zijn ook verscheidene plaatselijke festivals die uitstekende mogelijkheden bieden om traditionele, kleurrijke dorpjes in de bergen te bezoeken. Een voorbeeld hiervan is Qoyllur Riti (in mei of juni) of de Maagd van Paucartambo (15 en 16 juli). Voor meer informatie betreffende locale festiviteiten, verwijzen we naar onze Festival Kalender. Ook voor mensen die meer geïnteresseerd zijn in de spirituele kant van de cultuur van de Andes, biedt Peru uitzonderlijke mogelijkheden om kennis te maken met deze culturele activiteiten. Een voorbeeld hiervan zijn de pagos a la tierra; dit is een inheems ritueel, een offer en betaling aan Moeder Aarde.


AVONTUUR

In Peru is avontuur in overvloed aanwezig en het is dan ook mogelijk om activiteiten te doen als: kayaken, duiken, parasailen, hang gliden, bungee jumpen, kanoën, mountainbiken, trektochten maken, verkenningstochten maken, windsurfen, klimmen, paardrijden, vissen, wandelen, canyoning, skiën, zand en snowboarding, surfen, rotsklimmen....duidelijk het paradijs voor avonturiers!!

Het maken van trektochten en mountainbiken is populair gedurende april tot november; tijdens het droge seizoen in de Andes. De populairste wandeltocht van het gehele continent is de 33km lange Inka Trail, ten westen van Cusco. Materiaal kan gehuurd worden in Cusco en de tocht neem 2 tot 4 dagen in beslag.

Huaraz, ten noorden van Lima, is het klim en trekcentrum van Peru en de locatie Huascará is met zijn 6768 meter de hoogste berg van het land. Materiaal, chauffeurs en gidsen zijn altijd beschikbaar. De beste tijd om wandeltochten te maken is van juni tot augustus.

Jungle tochten kunnen geregeld worden in Iquitos, in Puerto Maldonado of in Cusco (als je naar Maldonado of Manu wilt). Op de goedkopere tours zul je verblijven in jungle hutjes of in tenten, als je bijvoorbeeld een tocht naar Manu wilt maken. Er zijn echter ook enkele (dure) luxe jungle lodges aanwezig. Tours kunnen van een dag tot meer dan een week duren, dus neem genoeg mugafwerendmiddel mee.

De Urubamba rivier, vlakbij Cusco, heeft wildwater rafting mogelijkheden. Yarinacocha biedt de mogelijkheid tot kanovaren. Het schiereiland van Paracas en de nabij gelegen Ballestas eilanden hebben de bekendste vogel- en zeeasielen van de Peruaanse kust. Bovendien zijn er geweldige afgezonderde zwemstranden, vooral het bezoeken waard van januari tot maart. Tours naar de asielen vinden elke dag plaats en zijn relatief goedkoop. Verder zijn er wijngaarden te bezoeken in Ica aan de zuidkust, en zijn er georganiseerde tours naar de Colca Canyon, bij de stad Arequipa.

Peru News

Peruvian Restaurant Becomes First in World to Receive Ecofriendly Title

(19 September, 2017)

Ámaz, a restaurant located in the Miraflores neighborhood of Lima, has become the first restaurant...

Construction of Largest Wind Farm in Peru Underway

(19 September, 2017)

Wayra I, the largest wind farm to be constructed in Peru, is now underway according to Enel, the...

Plans Moving Along for Peruvian Coastal Train

(19 September, 2017)

A major proposal during the presidential campaign of President Pedro Pablo Kuczynski was the...

Weather Information
Click for Cuzco, Peru Forecast
Share This
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
Share:
Follow us on: