Dos Manos Peru
Menu
Destinations
Skype Online
Vrije vraag vy skype

info.dosmanos
 Welkom > Peru Travel Tips > Gezondheid en Veiligheid in Peru

Gezondheid en Veiligheid in Peru

Peru

GEZONDHEID EN VEILIGHEID

Gezondheidszorg

Het wordt aanbevolen dat reizigers zich voor hun vertrek grondig medisch laten onderzoeken, dat zij een medische verzekering afsluiten en zich laten informeren over de nodige vaccinaties. In de hooglanden is er geen malaria!!

Zon

Denk eraan dat de zon op tropische hoogtes veel sterker is. Je kan gemakkelijk verbranden, zelfs als het bewolkt is. Neem daarom extra voorzorgmaatregelen als je niet wilt verbranden: draag een petje en gebruik zonnebrand. Probeer ook niet te veel tijd in de directe zon door te brengen, kijk vooral uit tussen 11.00 en 14.00 uur. Wees extra op je hoede als je een boottrip gaat ondernemen, want de wind en de reflectie van de zon in het water vergroot het risico op verbranding. Verder is het verstandig veel water te drinken.

Maagproblemen

Symptomen hiervan zijn misselijkheid, overgeven en diarree. De beste manier om dit te voorkomen is om ongekookte groenten, salades en kraanwater te vermijden. Eet alleen fruit dat je kunt pellen. Als je toch last van je maag krijgt, neem dan voldoende rust en drink veel. Orale Rehydratatie Oplossingen (ORS) zijn bij apothekenverkrijgbaar en kunnen je helpen al het vocht dat je verloren bent te vervangen. Als je langer dan drie dagen last hebt en/of je hebt koorts, dan is het beter om even langs de dokter te gaan.

Hoogteziekte

Sommige mensen voelen zich op dez hoogte niet zo lekker. Daarom raden we absoluut aan om minstens een dag rust te nemen voordat je met bijvoorbeeld een trek begint. Symptomen van hoogteziekte zijn hoofdpijn, duizeligheid, een maag die van slag is en moeheid. Deze symptomen kunnen onder controle gehouden worden door zo min mogelijk alcohol en zoveel mogelijk andere dingen te drinken, lichte maaltijden te nuttigen en voldoende rust te nemen.

Veiligheid

Peru is een relatief veilig land maar in toeristencentra als Cusco, Arequipa, Lima etc. is de kleine misdaad de afgelopenh jaren toegenomen. Jammergenoeg is het steeds normaler dat er dieven en zakkenrollers voorkomen. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen zoals niet in je eentje ´savonds een taxi nemen en ook niet in je eentje na 22.00 uur op straat rondlopen. Waardevolle bezittingen als geld en paspoorten kun je beter ook maar niet open en bloot in je kamer laten liggen.

Peru News

Peru Projected as Quickest Growing Economy South America

(26 April, 2017)

The World Bank projected Peru as the quickest growing economy in South America in a recent study....

Bookstores Miraflores Celebrate International Book Day Lima

(26 April, 2017)

Bookstores across the Lima neighborhood of Miraflores celebrated International Book Day. 25...

Peru to Organize International Symposium on Cocoa Research

(26 April, 2017)

Peru will organize the first ever International Symposium on Cocoa Research. The official sponsor of...

Weather Information
Click for Cuzco, Peru Forecast
Share This
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
Share:
Follow us on: