Dos Manos Peru
Menu
Destinations
Skype Online
Vrije vraag vy skype

info.dosmanos
 Welkom > Latijns Amerikaanse Cultuur > Latijns Amerikaanse Cinema

Latijnsamerikaanse films

Latin American Culture

LATIJNSAMERIKAANSE FILMS

Waarschijnlijk zijn de Mexicaanse films de beroemdste Latijnsamerikaanse films. Deze filmsoort werd bekend tijdens de jaren 40, vooral door regisseur Emilio Fernández ´´El Indio¨. Deze periode wordt ook wel ´De Gouden Eeuw¨ genoemd van de Mexicaanse Films, met de acteurs Maria Félix, Jorge Negrete, Carmen Sevilla, Pedro Armendaris en Mario Moreno ´Cantinflas´.

Ook Argentinie had een relatief succesvolle periode, evenals Brazilië met de regisseurs Glauber Rocha en Nelson Pereira dos Santos, die in hun films lieten zijn hoe het dagelijks leven werkelijk was.

De films in Cuba werden totaal bepaald door de revolutie. Thomas Gutiérrez Alea (Aardbeien en chocola, 1993) en Humberto Solás zijn de bekendste regisseurs. In Chili is Miguel Litin het bekendst.

In Peru is er eigenlijk maar een regisseur die een zekere internationale naam heeft: Francisco Lombardi. Lombardi produceert films sinds 1977. De meeste van zijn films zijn gebaseerd op feiten, andere zijn gebaseerd op romans. Een goed voorbeeld daarvan is " No se lo digas a nadie "(1998), een indrukwekkende film over een homosexuele jongen die zijn sexuele geaardheid ontdekt en daarvoor probeert uit te komen in de hypocriete sfeer van de hoge middenklasse (Gebaseerd op de roman van de Peruaanse schrijver Jaime Bayli ).

Peru News

Pre-Incan Artifacts Discovered in Cajamarca

(17 May, 2017)

Pre-Incan artifacts were recently discovered in province of Cajamarca by a group of tourists...

Justin Bieber Donates to Flood Victims in Peru

(16 May, 2017)

Justin Bieber donated to flood victims in Peru when he came to Lima to give a concert early last...

Peru Wins ¨Best Destination in the Americas¨

(16 May, 2017)

Peru won the award ¨Best Destination in the Americas¨ at the 2017 Shanghai World Travel Fair. The...

Weather Information
Click for Cuzco, Peru Forecast
Share This
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
Share:
Follow us on: