Dos Manos Peru
Menu
Destinations
Skype Online
Vrije vraag vy skype

info.dosmanos
 Welkom > Latijns Amerikaanse Cultuur > Voedsel en Drink in Peru

Voedsel en Drink in Peru

Peruvian Culture

TYPISCH PERUAANS ETEN EN DRINKEN

Peru´s creoolse keuken ontstond door de vermenging van de landelijke en Europese culturen. A la criolla is een term die gebruikt wordt voor het beschrijven van licht gekruide gerechten zoals sopa a la criolla, een gezonde soep die bestaat uit vlees, noodles, melk en groenten.

In het gehele kustgebied spelen zeevruchten een dominante rol in het creoolse dieet. Het meest bekende Peruaanse gerecht is ceviche , rauwe vis of garnaal gemarineerd in citroensap en traditioneel vergezeld door mais en zoete aardappels. Andere Zuid-Amerikaanse landen hebben hun eigen versie van ceviche, maar de meeste buitenlanders vinden die van Peru het lekkerst. Corvina is zeebaars, eenvoudigweg gekookt op een hete plaat, terwijl oesters ( conchitas ) en mosselen ( choros ) wellicht geserveerd worden a lo macho , in een saus van schaaldieren. Chupe de camarones is een dikke een smaakvolle soep van zout- of zoetwatergarnalen.

Een populair voorafje is palta a la jardinera , avocado gevuld met koude vegetrische salade of palta a la reina , gevuld met kipsalade. Choclo is mais, vaak verkocht door straatverkopers tijdens lunchtijd. Ander Peruaans ´fastfood´ zijn anticuchos , shis kebabs van gemarineerde koeienharten en picarones , zoete klontjes van gefrituurd beslag geserveerd met stroop. De lunch is de hoofmaaltijd van de dag en een van de vier gangen kan lomo saltado zijn, gebraden vleesschotel, of aji de gallina , kip in een romige kruidige saus.

Peruaanse toetjes zijn suspiro de limeña of manjar blanco , allebei zijn ze gemaakt van zoete gecondenseerde melk. Ook de ijsjes en cakejes zijn erg populair. Er zijn veel rare en wonderlijke vruchten in Peru, zoals chirimoya en lúcuma , een nootachtige vrucht, heerlijk met ijs, wat het vruchtvlees van een cactussoort is.

Peru´s nationale drankje is pisco sour , wat bestaat uit druiven brandy, citroen, eiwit en beetje kaneel. In veel steden is het drankje chicha morada (gemaakt van mais) erg populair. Ook het locale drankje Inka Cola is erg populair. De goedkope biersoorten zijn van goede kwaliteit. Probeer de biersoorten Cusqueña, Cristal of Arequipeña eens. Wat betreft de wijnen kan Peru niet met Chili concurreren, maar de merken Tabernero, Tacarna, Ocucaje en Vista Alegre zijn erg betrouwbaar.

Peru News

Peruvian Restaurant Becomes First in World to Receive Ecofriendly Title

(19 September, 2017)

Ámaz, a restaurant located in the Miraflores neighborhood of Lima, has become the first restaurant...

Construction of Largest Wind Farm in Peru Underway

(19 September, 2017)

Wayra I, the largest wind farm to be constructed in Peru, is now underway according to Enel, the...

Plans Moving Along for Peruvian Coastal Train

(19 September, 2017)

A major proposal during the presidential campaign of President Pedro Pablo Kuczynski was the...

Weather Information
Click for Cuzco, Peru Forecast
Share This
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
Share:
Follow us on: