Dos Manos Peru
Menu
Destinations
Skype Online
Vrije vraag vy skype

info.dosmanos
 Welkom > Informatie over Peru > Geografie en Omgeving

GEOGRAFIE EN OMGEVING

Geografie en Omgeving - Peru

MILIEU

Peru ligt in het westen van Zuid Amerika en grenst aan Chili (in het zuiden), Bolivia (zuidoosten), Brazilië (noordoosten), Colombia (noorden), en Ecuador (noordwesten). Het bestaat uit drie hoofdgebieden; een smalle kuststrook, het uitgestrekte Andesgebergte en het Amazonegebied. De kuststrook is voornamelijk woestijn, maar het bevat echter wel Peru´s grootste en belangrijkste steden en de beste weg; de Panemerican Highway. Het Andesgebied heeft twee hoofdgebieden - Cordillera Occidental en Oriental en hier ligt dan ook Peru´s hoogste berg, el Huascarán (6770 meter). Meer naar het oosten ligt het Amazonegebied, een regio van tropische laagvlakte, welk gedraineerd wordt door de rivieren Maranon en Ucayali.

Vogels en vissen zijn er in overvloed in Peru´s woestijnachtige kustgebied, met zeeleeuwkolonieën, de Humboldt pinguin, de Chileense flamingo, de Peruaanse pelikaan en de Inka stern. Vogels die in het algemeen in de hooglanden voorkomen zijn de condor, de Ibis uit Puna en een variëteit aan kolibries. Ook vormen de hooglanden een thuis voor kameelachtigen zoals llamas, alpacas, guanacos en vicuñas, terwijl de oosterlijke hellingen van de Andes de ontmoetingsplaats zijn voor jaguars, beren en tapirs. Peru´s flora omvat een aantal geharde en unieke planten, zoals het Polylepis woud dat zich op extreme hoogten bevindt. De grote rijkdom aan flora en fauna wordt beschermd door een systeem van nationale parken en reservaten met meer dan 30 gebieden die bijna 7% van het gehele land omvatten.

Peru´s klimaat kan verdeeld worden in 2 seizoenen het natte en droge maar deze vallen verschillend, afhankelijk van de geografische ligging van een gebied. De kust en de westerse hellingen van de Andes zijn over het algemeen droog, en de zomer valt hier tussen december en april. De rest van het jaar, komt de garúa (mist langs de kust) opzetten en is er bijna geen zon. In het Andesgebergte valt het droge seizoen van mei tot september, terwijl het natte seizoen de rest van het jaar in beslag neemt. Op de oosterlijke hellingen van de Andes zijn de droge maanden gelijk aan die van de hooglanden, terwijl de natte periode (januari tot april) hier veel heviger zijn.

Peru News

Foreign Aid Assists in Flood Relief Efforts

(21 March, 2017)

Foreign aid has arrived from neighboring countries to help in the flood relief efforts in...

Hashtag Raising Awareness of Flood Devastation

(21 March, 2017)

The hashtag #PrayForPeru is helping to raise awareness of the recent devastating floods in Lima and...

NGO Expands Recreational Opportunities and Parks in Lima

(21 March, 2017)

A local NGO is working to expand recreational opportunities and green space in different...

Weather Information
Click for Cuzco, Peru Forecast
Share This
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
Share:
Follow us on: